Menu na wigilię firmową - jak je skomponować? | Mozaika Resto Bar - Kraków mozaika resto bar kraków, restauracja w krakowie, pyszne jedzenie, 29 listopada, hotel apis

Menu na wigilię firmową – na co warto zwrócić uwagę?

Wigilia firmowa to spotkanie przy stole wszystkich pracowników. To doskonała okazja do spędzenia czasu razem, integracji i lepszego poznania się. Organizacja spotkania świątecznego wymaga zwrócenia uwagi na wiele szczegółów, a jednym z nich jest świąteczne menu. Na co zwrócić uwagę podczas komponowania menu na wigilię firmową?

Wigilia firmowa – menu to najważniejszy element

Każdemu z nas wigilia kojarzy się przede wszystkim z czasem spędzonym z najbliższymi i jedzeniem. W wielu domach od rana czuć zapach wigilijnych potraw, a każdy czeka na swoje ulubione dania. Chociaż w wielu domach nadal możemy spotkać klasyczne wigilijne potrawy, to coraz więcej ludzi decyduje się na wariacje na ich temat. Wigilia firmowa to także doskonała okazja do spróbowania nieco innych dań od tych, które każdy z nas zna z wigilijnego stołu.

Menu świąteczne – o czym musisz pamiętać?

Wigilia Firmowa

Menu świąteczne – o czym musisz pamiętać?

Jeżeli zdecydujesz się na organizację wigilii firmowej w restauracji lub zdecydujesz się na catering będziesz miał możliwość wyboru już gotowego menu lub skomponowania go samodzielnie. Warto jednak przed skontaktowaniem się z wybranym miejscem zebrać odpowiednio wcześniej od pracowników informacje dotyczące ich diet, alergii oraz produktów, których muszą unikać. Podczas spotkania świątecznego dla pracowników przy jednym stole spotyka się wiele osób, dlatego nie możemy pominąć żadnej z nich i dopasować menu do każdego. To bardzo ważny element wigilii firmowej, dzięki temu każdy pracownik poczuje się doceniony i zaopiekowany. Dla profesjonalnych i doświadczonych restauracji dopasowanie menu do różnych diet oraz wykluczeń nie jest problemem.

Jak skomponować menu na wigilie firmową?

Dania na wigilię firmową to niezwykle ważny element. Jeżeli prowadzimy małą firmę możemy dać pracownikom możliwość wyboru spośród 2 dostępnych opcji, jednak to rozwiązanie nie będzie dobre przy większych przedsiębiorstwach. Podczas rozmowy z pracownikiem restauracji warto ustalić także, czy dania mają być serwowane, czy dostępne na stole, aby uczestnicy sami mogli wybrać danie oraz dodatki, można rozważyć także jedzenie w formie bufetu, jednak w takim przypadku musimy się liczyć z większą możliwością marnowania jedzenia.

Jakie dania na wigilię firmową wybrać?

Komponując menu na wigilię firmową warto zadbać o to, aby przypominała nam ona to, które znamy z naszych domów, dlatego nie powinno zabraknąć zupy oraz głównego dania – najlepiej ryby lub wariacji na jej temat. Jeżeli planujemy dłuższe spotkanie warto zadbać także o zimne przekąski. Na stole nie powinno zabraknąć także słodkości, które kojarzą nam się z tym wyjątkowym czasem.

Dania na wigilii firmowej powinny być postne. Na zupę warto wybrać grzybową lub tradycyjny barszcz, jednak jeżeli nie chcemy tradycyjnych potraw możemy zapytać restaurację o inne opcje do wyboru. Na główne danie powinna zostać zaserwowana ryba, chociaż nie jest to koniecznością. Warto sięgnąć po inne gatunki niż znany nam karp. Firmowa kolacja może odbiegać od tej, którą znamy z naszych domów. To dobra okazja do skosztowania nowych dań.

Ustalając potrawy na wigilię firmową nie powinniśmy zapominać o napojach. Możemy zapewnić wybór uczestnikom spotkania – wino, piwo lub napoje bezalkoholowe, tak, aby każdy znalazł coś dla siebie. Warto pomyśleć także o kompocie z suszu, który kojarzy nam się z kolacją wigilijną.

Organizując wigilię w restauracji mamy pewność, że manager pomoże nam w wyborze dań, a dzięki swojemu doświadczeniu podpowie, które opcje będą najlepszym wyborem.

Nie tylko menu na wigilię firmową, o co jeszcze warto zadbać?

Przyjęcie

Świąteczne menu to niezwykle ważny element wigilii firmowej, jednak są inne szczegóły, o których musimy pamiętać. Organizując świąteczne spotkanie dla pracowników powinniśmy zadbać także o wystrój stołów lub stołu, a to kolejny ważny aspekt. Zastanów się, czy pracownicy mają siedzieć przy jednym stole, czy zostaną rozdzieleni na kilka, np. ze względu na działy, w których pracują. Omawiając kwestię stołów nie możemy zapomnieć także o usadzeniu poszczególnych pracowników, dlatego warto zadbać o winietki z ich nazwiskami, w ten sposób unikniemy pomyłek i krępujących sytuacji.

Jeżeli chcemy podarować pracownikom upominki warto, aby znalazły się na stołach przed ich przybyciem, w ten sposób unikniemy chaosu związanego z wręczaniem ich w trakcie spotkania. Jeżeli omawiamy wszystkie te aspekty z koordynatorem lub managerem warto przekazać mu nasze uwagi i wymagania, tak, aby wiedział na co ma zwrócić uwagę podczas ozdabiania sali. Wystrój sali to także niezwykle ważny element kolacji wigilijnej. Warto zadbać o odpowiednie oświetlenie i charakterystyczne świąteczne elementy, np. choinkę.

Jeżeli chcemy kolację rozpocząć przemówieniem warto przed wejściem na sale poczęstować każdego gościa szampanem lub bardziej świątecznym akcentem – grzanym winem.

Wigilia firmowa – menu w Mozaika Resto Bar

Jeżeli planujesz organizację wigilii firmowej w Krakowie zwróć uwagę na Mozaika Resto Bar, najlepszą restaurację w plebiscycie gości Restaurant Week. Rozbudowana oferta dla firm sprawi, że każdy znajdzie coś dla siebie, a doświadczenie w organizacji spotkań świątecznych to gwarancja udanego wieczoru. Do wyboru gości są 2 sale bankietowe oraz sala klubowa. Odpowiednio skomponowane menu na wigilię firmową sprawi, że nawet najbardziej wymagający goście będą zadowoleni.

Nie czekaj i skontaktuj się z nami już teraz!

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Previous Next
Close
Test Caption
Test Description goes like this